Eğitim Bir Sen Eskişehir Yönetimi, yerlerine kendi adamlarını getirebilmek için İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Barış Hancı, Ceylan Yavuz ve Ali Pehlivan’ı görevden aldırmaya çalıştı. Eğitim Bir Sen’in Eskişehir Milli Eğitim’indeki bu darbe girişimi büyük bir fiyaskoyla sonuçlandı. Arkalarında büyük siyasi güç olan isimleri ‘Karamürsel Sepeti sanmasının’ faturası Eğitim Bir Sen Eskişehir Yönetimi için ağır oldu.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, aynı ‘tarikattan olduğu’ için Bilecik Bozüyük Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Murat Arıcan’ın, Eskişehir'e İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilmesini sağlamıştı. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosu dolu olduğu için Murat Arıcan, Söğüt’teki bir okula müdür olarak atandı. Ancak bu göreve başladıktan sonra tekrar Eskişehir İl Milli Eğitim’de çalışmaya devam etti. Söğüt İlçe Milli Eğitim Müdürü bu durumu Milli Eğitim Bakanlığına bildirdi. Arıcan atandığı okula gitmek zorunda kaldı. Bu süre içerisinde 6 olan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı kadrosu 5’e düştü. Eğitim Bir Sen Eskişehir Yönetimi, Şube Başkan Yardımcısı İlhan Özata ile Gülay Kanatlı Ortaokulu Müdürü Nihat Demir’i Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı yapmak için Bakanlıkta girişimlerde bulunurken; İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın’ı baskı altına almaya çalıştılar.  Sendika yönetiminden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına gelen Muammer Demirkan haricindeki il müdür yardımcılarına yönelik operasyon çekmeye çalıştılar. ‘En son gelen, ilk gider’ diyerek; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ceylan Yavuz’un alınmasını istediler. Yavuz’un Cumhur İttifak kontenjanından atanması ve arkasında MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in olması nedeniyle onun alınmasına güçleri yetmedi. Eski Vali Güngör Azim Tuna tarafından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı yapılan Ali Pehlivan ve AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan’a yakın isim olan Barış Hancı’nın da görevden alınmasını istemişler. Hancı’nın bugüne kadar sendikaya hiçbir faydasının olmadığını hiç bir şeye karışmadığını o yüzden onun gitmesi gerektiğini söylemişler. Sinan Aydın, sendika tarafından alınması istenen üç ismin çalışmalarından memnun olduğunu söylemiş. Sendikanın bu isteklerine itiraz etmiş.  Barış Hancı’nın sendika baskısıyla görevden alınmaya çalıştığını öğrenen Harun Karacan, hem Sarayı hem de Milli Eğitim Bakanlığını ayağa kaldırdı. ‘Benim adamına dokunana ben de dokunurum’ diye rest çekti. Karacan’ın sert bir şekilde ağırlığını koymasıyla Milli Eğitim Bakanlığı Barış Hancı’yı görevden almayı göze alamadı. Eğitim Bir Sen’in Eskişehir Milli Eğitim’indeki bu darbe girişimi büyük bir fiyaskoyla sonuçlandı. Böylece sendikanın Eskişehir eğitim camiasındaki tüm karizması çizilmiş oldu.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı kadro sayısı beş. Şu anda kadrolu 4 isim (Barış Hancı, Ali Pehlivan, Ceylan Yavuz, Muammer Demirkan) var. Sadece boş bir kadro var. Sendika iki ismi İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı yapmak istiyor. Sinan Aydın’da kendi getirdiği Murat Arıcan’a sahip çıkmak istiyor. Onu kadrolu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı yapmaya çalışıyor. Aslında Ceylan Yavuz’u yemek için 6 olan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı sayısını 5’e düşürenler, şimdi bu sayıyı tekrar 6’ya çıkarmaya çalışıyorlar. Bu sayıyı 6’ya çıkaramazlar, Sinan Aydın’ın Murat Arıcan’ın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı yapmasına engelleyemezlerse; “Dimyat'a Pirince Giderken Evdeki Bulgurdan Olmuş” olurlar.  Özata ve Demir Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı hayallerinin üzerine bir bardak su içerler. Arkalarında büyük siyasi güç olan isimleri ‘Karamürsel Sepeti sanmasının’ faturası Eğitim Bir Sen Eskişehir Yönetimi için ağır oldu. Eskişehir İl Milli Eğitim’deki güç savaşları önümüzdeki günlerde de sürmesi bekleniliyor.