Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ninde paydaşı olduğu Eskişehir Gastronomi Festivalinin Organizasyon Komitesi ve katılımcı 35 firma Başkan Ünlüce'yi ziyaret etti.  Ziyarette, yaklaşan festivalin organizasyon süreci ve detayları hakkında bilgi verildi.

Konuklarını meclis salonunda ağırlayan Başkan Ünlüce, "Eskişehir’in geleneksel mutfak kültürünü tanıtmak ve gelecek nesillere aktarma amacının yanı sıra gıda sektöründe ülkemizi başarıyla temsil eden Eskişehirli markaları kentin tüm gastronomi paydaşlarıyla bir araya getirecek bu festivale destek olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Festivalin gelirinden şehrimizin en değerli markalarından Eskişehirspor'a destek olunacak olması ve organizasyonun Lokantacılar Odamız ve Gastronomi Platformu ile bir arada yürütülmesi de mutluluk verici" dedi.

Organizasyon Komitesi Başkanı Ahmet Can Akdemir, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne destekleri için teşekkür etti. Akdemir, "Festival kültürünün ve şehir turizminin gelişmesine büyük katkı sağlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne desteğiniz için teşekkür ederim. Bürokratik süreçler bazen yavaş ilerleyebiliyor, ancak yer tahsisini hızlı bir şekilde gerçekleştirmeniz bizim için büyük bir avantaj sağladı. Sümer Park’ta düzenleyeceğimiz festivalde, Eskişehir’in sokak lezzetlerinden yöresel tatlarına ve hazır gıda sektörüne kadar yaklaşık 100 sektörel markanın yer almasını bekliyoruz. Festivalimizde yaklaşık 30 bin katılımcı hedefliyoruz. Yardımlarınız ve destekleriniz için tekrar teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Öğretmenlerimiz Gençlerimizi Yarına Hazırlayan Yegâne Rehberlerdir Öğretmenlerimiz Gençlerimizi Yarına Hazırlayan Yegâne Rehberlerdir

Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen de ziyarette söz aldı ve "Bugün Eskişehir Gastronomi Platformu adına buradayım. Amacımız, merkez ilçelerimiz de dahil olmak üzere 14 ilçede, ‘Eskişehir’de ne yenir, ne içilir?’ sorusuna cevap ararken kaybolan yöresel lezzetlerimizi yeniden tanıtmak ve bu lezzetleri tekrar gündeme getirmektir. Hep beraber güzel bir festival yaşayacağız” dedi.

Editör: Ayhan Aydıner