2 Ekim 2024'te gerçekleşecek güneş tutulmasına eşlik eden sabit yıldız vindemiatrix aynı zamanda "Dul Bırakan" olarak da anılır, bazen eş ölümüne işaret eder. Dramatik, haber değeri olan ya da geride kalanlar tarafından normalden çok daha fazla üzüntü duyulan ölümlerde (suikastlar, adi cinayetler, idamlar, havayolu faciaları vb.) olaylarına da işaret edebilir.

 Terazi burcu, adalet, bilgi, yükseliş, evlilik, ilişkiler, birliktelikler ve dengeyle ailgilidir. Estetik, sanat, dengesizlikten dengeyi bulma, sevgi, ilişkiler ortaklık ve evlilik. Venüs tarafından yönetilir en güçlü olduğu yerdir ve Venüs’ün en sevimli en şirin, tatlı, şeker, güzel etkilere sahip olduğu yerlerden biridir. Kararsızlıkları ve genellikle gidecekleri yere geç kalmaları ile tanınırlar.

Bir Terazi’nin en iyi özelliği, adalet ve denge arayışıdır. Terazi burcu insanları, her zaman adil olmayı ve çevrelerindeki uyumu korumayı hedeflerler. Bu özellikleri sayesinde, insanlar arasında barışı sağlamak ve çatışmaları çözmek konusunda oldukça başarılıdırlar. Ayrıca, zarif ve diplomatik yaklaşımları ile sosyal ortamlarda kolayca uyum sağlarlar.

Terazi burcunun en büyük zayıf noktası, kararsızlık olabilir. Terazi insanları, her zaman dengeyi ve adaleti aradıkları için, karar vermekte zorlanabilirler. Bu kararsızlık, bazen önemli fırsatları kaçırmalarına veya gereksiz yere zaman kaybetmelerine neden olabilir.

Ayrıca, başkalarını memnun etme isteği de bir zayıflık olarak görülebilir. Teraziler, çevrelerindeki insanları mutlu etmek için kendi ihtiyaçlarını ve isteklerini geri plana atabilirler.

Zamanda yolculuğa hazırmısınız? 18 Eylül’de öyle bir ay tutulması geliyor ki bizi 2016 yılı Eylül ayına götürüyor, bu dönemde haksızlığa mı uğradınız yoksa siz mi haksızlık yaptınız ilahi adalet zamanı geldi çattı.

Tutulmalar 15 gün ara ile olur önce ay, sonra güneş tutulması gerçekleşir. Ay tutulmaları kadınları, güneş tutulmaları genellikle erkekleri ve yönetici sıfatında olan bireyleri, babaları temsil eder. Bu tutulmalarda hiç ateş elementi yok bu da bizim biraz da isteksiz ruh halinde olacağımızın göstergesidir. Üstelik savaş gezegeni Marsın da yengeç burcunda olması bizi pasif agresif bir hale sokabilir. Daha çok akıl yolu ile çözümler üretmek isteyebiliriz.

Aynı zamanda bu tutulmaya Neptün gezegeninin eşlik etmesi bizde kafa karışıklıklarına, aldanmalara, gözümüzün önündekini bazen göremememize sebep olur. Yaptığınız işleri iki kere gözden geçirin, özellikle aldığınız biletlerde bir karışıklık yaşanabilir.

2 Ekim tarihinde gerçekleşecek güneş tutulmasına eşlik eden sabit yıldız vindemiatrix, “bağbozumu zamanından hemen önce sabah yükselmesinden dolayı üzüm toplayıcı anlamına gelir.” Aynı zamanda "Meyve Toplayan Haberci" olarak ta anılır.

Efsaneye göre Windemiatrix ya da orijinal adıyla Vindemiator, Üzüm Toplayıcısı, Bacchus'un sevgisinin bir göstergesi olarak bir karaağacın dibine dikilmiş bir asma, verdiği bir satir ve bir perinin oğlu olan Ampelos'u temsil eder. Üzüm toplarken Ampelos düşer ve boynunu kırar, bunun üzerine Baküs onu sevgisinin bir anısı olarak yıldızların arasına yerleştirir. Denir efsanede.

Bu yıldız aynı zamanda "Dul Bırakan" olarak ta anılır, bazen eş ölümüne işaret eder. Dramatik, haber değeri olan ya da geride kalanlar tarafından normalden çok daha fazla üzüntü duyulan ölümlerde (suikastlar, adi cinayetler, idamlar, havayolu faciaları vb.) olaylarına da işaret edebilir.

Aynı zamanda bu bir tutulma zamanında olduğunda Endişe, depresyon, popüler olmama, iş hayatında başarısızlık, alacaklılar tarafından taciz edilme, birçok hayal kırıklığı, hukuk ya da yazı ve hırsızlık yoluyla kayıp, kötü sağlık, iş hayatında başarısızlık getirdiği de eski kadim bilgilerde bulunmaktadır. Bu tutulma içinde zorlukları da barındırmakta. Şimdi gelelim bu ayın önemli astrolojik göstergelerine;

23 Eylül Venüs akrep burcuna geçiyor. Şüpheli, kuşkucu, manipülatif davranışlara hazır olun.

26 Eylül Merkür terazi burcuna geçiyor. Söylemlerimizde hak, hukuk, adalet, siyaset ve ikili ilişkiler daha fazla gündemde olacak.

9 Ekim Jüpiter ikizler burcunda önce durağan sonra da geri hareketine başlıyor. Geçmişte kalan eksiklikleri düzeltme adına halen bir şansınız var.

Jüpiter ticaret, eğitim, uçuşlar ve kazançlar ile ilgilidir. Bu dönemde bu konularda aksaklıklar da yaşanması olasıdır.

29 Eylül’de geçmişten kalanlar, gündemde olabilir, bazı gerçekler ortaya çıkabilir.

Koç ve yükselen koçlar; sevgili koç burçları gündeminizde ikili ilişkiler, ortaklıklar, davalar, taşınmalar, hatta yurt dışına taşınmalar da gündeme gelebilir. İkilemde kaldığınız konuları netleştirmek için zamana ihtiyacınız var. ailenizde ilgilenmek zorunda kalabileceğiniz kimselerin sizin desteğinize ihtiyacı olabilir, onları ihmal etmeyin.

Boğa ve yükselen boğalar; sevgili boğalar yoğun bir iş ve günlük yaşam gündemi, sağlık, bel böbrek ağrıları içerisinde kendinizi bulabilirsiniz. Kardeşleriniz ile ilişkilerinizde biraz daha yapıcı olmaya özen göstermelisiniz. Bu dönemde ani kararlar almamaya bakın.

İkizler ve yükselen ikizler; sevgili ikizler şanslı bir dönemden geçiyorsunuz. Aşk, çocuklar, yeni başlangıçlar, ancak geçmişten gelen sorunlar için de hazırlıklı olmalısınız. Acele ile kararlar alıp, uygulamadan sonucunu düşünmelisiniz. İş hayatınızda biraz da şüpheci tavırlar ile fazlaca kendinizi yormayın. Sağlığınızla ilgili tahlilleriniz gecikmiş ise bunları da yaptırmayı ihmal etmeyin.

Yengeç ve yükselen yengeçler; sevgili yengeçler bu ara kendinizi biraz asabi pasif agresif hissedebilirsiniz. Aile içerisindeki geçmiş hesaplar sizi yorabilir. Ancak çözülmeyen olaylar kalmayınca siz de huzura kavuşacaksınız. Varsa miras konuları gündeme gelebilir. Yurt dışı ya da yükseköğrenim konularında kaçırdığınız fırsatlar varsa yeniden gözden geçirmelisiniz.

Aslan ve yükselen aslanlar; kardeşler, alım satım işleri, medya, reklam çalışmaları, tam da gündeminizde olacak konular. Başkalarından gelecek kaynaklarda daralmalar söz konusu olabilir.  Arkadaş çevreniz bir anda genişlerken bu kadar büyümeye kuşku ile yaklaşıp biraz kendinizi geri çekebilirsiniz. Aile içerisindeki genç kadınlardan yurt dışına gitmek isteyen olursa destek vermeyi ihmal etmeyin.

Başak ve yükselen başaklar; sevgili başaklar kazançlarınız gündemde. Eskiden beri gelen alacaklarınıza sonunda kavuşacaksınız. Bu arada ortalık, ikili ilişkiler konusunda hala engelleriniz devam etse de sabrın sonu selamettir derler. 2. Evliliklerini yapanların Eşinizin çocuğu hakkında bu ara can sıkıcı olaylar yaşasanız da sonunda her şey olacağı yere varacak. Toplum önünde duruşunuz tavrınızla ilgili sorun yaşayabilirsiniz. Olayları büyütmeyin.

Terazi ve yükselen teraziler; sevgili teraziler doğum gününüz kutlu olsun. Sonlanmalar ve başlangıçlar yaşayarak yepyeni bir hayata başlamak elinizde. Bazı teraziler 2. Evliliklerini gerçekleştirecekler. Çifte kısmet zamanı. Evlenip yurt dışına çıkma planlarınız olabilir. Ya da yüksek öğrenim konularında çifte şans kapınızı çalabilir.

Akrep ve yükselen akrepler, sevgili akrepler Venüs sizin burcunuzda. Hayata iyimser bakmaya ne dersiniz. Belki de fazla efor sarf edeceksiniz ama sonunda kazanacaksınız. Uzak yolculuklar, kapalı alanlar, çocuklar, aşk ilişkileri gündeminizde. Başkalarından gelen kaynaklar konusunda şimdilik şanslı olsanız da bir süre durmalar ve haksız alacaklar konusunda sorunlar yaşayabilirsiniz.

Yay ve yükselen yaylar; sevgili yaylar hane içerisinde kafa karışıklığı, evde su basması, tadilatlarda gecikmeler, alım satım işlerinde prosedür engellerine takılabilirsiniz. Alacak konularında engellendiğiniz alanlar çıkabilir. İkili ilişkiler, ortaklıklar, davalar konusunda tekrarlayan olaylar yaşayabilirsiniz. Bu ara başkalarından alacaklarınızı yeniden gözden geçirmelisiniz. Hayalleriniz gerçekleşebilir.

Oğlak ve yükselen oğlaklar; sevgili oğlaklar sosyal statünüz, ortaklıklar, ikili ilişkiler, günlük rutininiz gündemde. Emeklilik, aileden uzakta yaşayanların yuvaya dönmeleri, ya da eşten ayrılarak statü değişiklikleri gündeminizde olabilir. Aile içinden alacağınız destekler sizin için önem kazanacak.

Kova ve yükselen kovalar; sevgili kovalar, yurt dışı, yükseköğrenim, evlenme, davalar, uçuş planları, eşinizin kardeşleri, eşinizin alım satım işleri sizin uzak akrabalarınız gündeminizde. Eski defterleri kapatıp yeni başlangıçlara yelken açıyorsunuz. Parasal kaynaklarınızda daralma bir süre daha devam edebilir. Kazançlarınız konusunda kafa karışıklıkları yaşayabilirsiniz. Elinizde olmayan gecikmeler yaşayabilirsiniz telaşlanmayın.

Balık ve yükselen balıklar; sevgili balıklar miras konuları, eşinizin gelirleri, çocuklarınız ile ilgili harcamalar, aile içerisinde ikilemde kaldığınız zamanlar, ortaklıklar ve ikili ilişkiler bu ara gündeminizde. Kafa karışıklığı içerisinde yönünüzü bulmakta zorlanıyorsunuz. Sağlığınızla ilgili ameliyatlar söz konusu ise daha fazla geciktirmeyin.