Yeni dünya düzeni oluşumunda; insanların yaşam tarzında gerçekleşecek, sosyal,kültürel ve yaşamsal ihtiyaçlar birçok alanda farklılıklar gösterecektir. Teknoloji alanındaki hızlı değişimler ve cyborg, yapay zeka, sanal dünya, nöro chipler gibi buluşlar insanların fizyolojik yapısında da değişimlere neden olacaktır. Bu konuda küresel vatandaşlık sorumluluğunda nüfus planlaması, tarım alanları, su kaynaklarını doğru bir şekilde yönetilmesi gerekmektedir.

‘’Küresel Vatandaşlık ve Gezegen”

insanlar arasında karşılıklı bağımlılığı ve yeryüzüne olan bağımlılığı vurgulayan “Küresel Vatandaşlık ve Gezegen” ideali tüm dünya insanlarınca benimsenmeli ve uygulanmaya çalışılmalıdır.. Bilim aklı ile düşünen insanların artması, kültürlerin gelişimi ve yaş grupların artan farkındalığı, bir yandan sosyal uyumun artmasını teşvik ederken karşılıklı bağımlılığın ve kendi eylemlerimizden doğacak olaylar karşısında birbirimize, gezegene ve gelecek kuşaklara karşı sorumlu olmanın ne anlama geldiğini daha iyi anlamamızı sağlayacaktır.

Yaşam Tarzları, Adalet, Etik, Farkındalık

Küresel Sürdürülebilir bir yaşamı tercih haline getirmek

Yaşam dan memnuniyet ve mutluluğa katkıda bulunan faktörlerin anlaşılması, şirketlerin ve politikacıların, bir yandan sürdürülebilir bir yaşam için toplumun tüm kesimlerinin hayatlarını nasıl kolaylaştırabileceğine dair yapacağı çalışmalar ile bir yandan da insani gelişim ve refahı artıracak hedefler sağlamalıdırlar. Politikacılar ve şirketler,küresel vatandaşlık oluşumun etkisiyle insan davranışının ceşitliliğini ve yaşam tarzlarını yönlendirmek icin gerekli mesajları daha iyi anlayarak ve bu temelde yeni politika ve hizmetler sunmalıdır. İş dünyası ve politikacılar şeffaflığı ve etikliği merkezine alan insan ve gezegen odaklı küresel yaşam standartlarının kalitesini ve gezegenenin yaşanabilirliğini artıracak projeler üretmelidirler. İnsanların küresel vatandaşlık olgusuyla birlikte yeni değerleri, yaşamsal davranışlarını dönüştürmeye yardımcı olacak ürün ve hizmetleri, tüketimi artıracak ölçüde değil ihtiyaçlarını eşit ve çok paydaşlı küresel ağlardan faydalanarak elde etme yoluna gitmelidirler. Küresel güvenlik oluşumlarını ve tehditleri ortadan kaldıracak politikalar izlemeli ve gezegene gelebilecek dünya dışı etkilere karşı küresel güvenlik politikaları ve yapay zeka unsurlarına karşı tedbirler oluşturmalıdırlar.

Sanal ve Dijital uygulamalar,yapay zeka,cyborg modelemesi,robotlar bu şeffaflığın neresinde olacaktır?

Küresel vatandaşlık ve gezegen insanlarının üzerinde olumlu ve olumsuz etkileri ne olacaktır?

Kontrol mekanizması kimlerin kontrolünde olacaktır?

Yapay zeka ve robotların yeni galaksilerdeki yaşam arayışlarının sonuçları ne olacaktır?