Eskişehir’in en gözde okullarından Melahat Ünügür Ortaokulu’nda bir veli öğrenci dövmek için sınıfı, bir veli de öğretmen dövmek için okulu bastı.

“KIZIMI KİM İTTİRİP DÜŞÜRDÜ’ DİYEREK ÖĞRENCİLERİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

17 Ekim 2024 Perşembe günü bir kız öğrenci Melahat Ünügür Ortaokulu’nun bahçesinde kendisinin arkadaşları tarafından ittirilerek düşürüldüğü iddia ederek, annesini telefonla arıyor. Kız öğrenci; ‘düşme nedeniyle boynunda ağrı olduğunu’ söylüyor.  Kızın anne ve babası saat 17.00 civarı okula gelip, direk kızının eğitim aldığı 5 L sınıfı basıyor. Baba Muhammed S. ‘Kızımı kim ittirip düşürdü’ diye bağırarak, öğrencilerin üzerine yürüyor. O sırada ders işleyen kadın İngilizce Öğretmeni ve öfke problemi yaşayan velinin eşi kızgın babayı güçlükle engelliyor. Velinin sınıf basma olayı nedeniyle büyük korku yaşayan bazı kız öğrenciler ağlıyor. Öfkeli baba sonra kızını alıp okuldan gidiyor.

ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK NASIL SINIFI BASAR?

Çocuklarından bu olayı duyan veliler ertesi gün okula gidiyor. ‘Nasıl bu adam eline kolunu sallayarak; çocuğumuzun eğitim gördüğü sınıfı basar? Biz çocuklarımızı kime emanet ediyoruz? ’ diye tepki gösteriyor. Yaşanan durumun okul polisine bildirilmesini istiyor. Okul Müdürü tutanak tutuyor. Okul Müdürü daha sonra da;  velinin gelip özür dilediğini, İyi niyetli(!), Eskişehir’de saygın bir esnaf (!) olduğunu söylüyor. Okulda yaşanan ‘sınıf basma’ olayının üzerini kapatmaya çalışıyor. Duruma kızan bazı veliler; “Saygınlık ölçüsü fazla kayıt parası vermekle mi” oluyor diye tepki gösterdi? Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın 17 Ekim’de yaşanan ve Okul Müdürü tarafından kendilerine bildirilmeyen sınıf basma olayı ile ilgili gerekenler yapmalı. Bu ciddi olayın üzerinin kapatılmasına izin vermemeli.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ÖĞRETMENİ KURTARDI

Aynı okulda yaklaşık 1 ay önce de bir başka veli basma olayı da yaşanmış.  Okulda nöbetçi olan Matematik Öğretmeni, tuvaletteki çeşmeyi açık bıraktığı için bir öğrenciyi sert şekilde ikaz etmiş.  Öğrenci de ailesini arayarak; öğretmenin kendisine vurduğunu söylemiş. Bunu duyan öfkeli baba; “Bu öğretmen nasıl benim oğlumu döver? Ben de gider onu döverim” diye okulu basmış. Okul müdür ve müdür yardımcıları araya girmiş. Fiziki bir şiddet olmadan olay yatıştırılmış. Veli ‘çocuğuna dayak atıldı’ iddiasıyla şikayette bulunmuş. Bu iddia nedeniyle önce öğretmen açığa alınmış. Sonra kamera görüntüleri izlenmiş. Okulda dayak olayının yaşanmadığı ortaya çıkmış. Öğretmen tekrar görevine dönmüş.

DOKTOR DÖVMEKLE ÖVÜNEN CAHİL YARATIKLAR

Eskişehir’in en gözde eğitim kurumlarından olan Melahat Ünügür Ortaokulu’nda yaşanan bu iki çirkin olay kentimiz adına bir hayli üzücü. Okullarımızdaki güvenlik zafiyetini de gözler önüne seriyor. Melahat Ünügür Ortaokulu’nda özellikle eğitim bölgesi dışında alınan kayıtlarda yüklü bağış alındığı iddia ediliyor. Yani kenar mahallelerdeki okullar gibi parası olmayan bir okul değil. Yaşanan bu iki olaydan sonra Okul Aile Birliği bütçesiyle profesyonel bir güvenlik hizmeti alabilir. Peki ya gelir düzeyi düşük velilerin olduğu okulların güvenliği ne olacak? Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta kenar mahalleler olmak üzere; okulların güvenliği için çalışma yapmalıdır. Son yıllarda sağlıkta doktor dövmekle övünen cahil yaratıklar ortaya çıktı. Cezaların artmasıyla sağlıktaki şiddet oranı azalmaya başladı. Okullarda öğretmen ve öğrencilere yönelik şiddet olaylarında da cezaların arttırılması gerekiyor. Yoksa yakında okulda  nasıl öğretmen ve öğrenciyi dövdüğünü anlatan maganda cahil yaratıkları çok görürüz.