29 Ekim’de yani 15 gün önce Görünüm’de kaleme aldığım “Kapalı Kadın Yönetici Bulamadığın İçin mi Erkek İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı?” başlıklı yazımda Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Kemal Karakuş’un Cebeci’nin yerine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olacağını yazmıştım. Benim yazımdan sonra oluşan tepkiler nedeniyle Karakuş'un Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı yapılmasından vazgeçildi. 

Eskişehir İl Milli Eğitim'e Vekil Şube Müdürü olarak görevlendirildi. Karakuş'un Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü olan Mehmet Faideci'nin yerine görevlendirildiği öğrenildi.  15 gün önceki yazımda şu ifadeleri kullanmıştım; “Sayın Sinan Aydın kurumdaki yöneticilere yeni İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısının erkek olacağını söylemiş.  Kendisi aslında buraya İstanbul’dan birisini getirmek istemiş. Ancak isim Eskişehir’e gelmek istememiş. Bunun üzerine Eskişehir’den birisinin gelmesi gündeme gelmiş. Sinan Aydın’ın Eskişehir İl Milli Eğitim’de yeni gelecek İl Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürlerini belirleme konusunda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den tam yetki aldığı iddia ediliyor. Kadın İl Müdür Yardımcısı istemediğini söyleyen Aydın’ın Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Kemal Karakuş’u bu göreve getirmeye çalıştığı öğrenildi. Eskişehir Milli Eğitim kulislerinde Karakuş’un yeni İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı yapılacağı yüksek sesle dillendirilmeye başladı. Hatta Karakuş’u tebrik için arayanlarda oluyormuş. Çankırılı olan Karakuş, öğretmenlik, okul müdür yardımcılığı, okul müdürlüğü ve şube müdürlüğü görevlerini hep bu ilde yaptı. Üç yıl önce ilk defa Çankırı dışına çıktı. 20 Ağustos 2020’de Eskişehir Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak atandı. Sadece üç yıl Eskişehir’de olan Karakuş’un, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı yapılması, Eskişehir eğitim camiası tarafından pek hoş karşılanmaz. Eskişehir’e yıllarını vermiş ve bu görevi yapacak liyakatli yöneticiler varken; Sinan Aydın neden Karakuş’u istiyor?” 
Üç yıl önce Eskişehir’e gelen Çankırılı Orhan Kemal Karakuş'un, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı hayali bir başka bahara kalırken, Eskişehir Milli Eğitim Vekil Şube Müdürlüğü onun için teselli oldu.