EĞİTİM

Öğretmen Akademileri'nde İlk Ders Fethi Fahri Kaya'dan

Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen ve Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzce yürütülecek olan Eskişehir Öğretmen Akademileri Projesi açılış töreni Özel Eskişehir OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirildi. Akademinin ilk ders programını Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya verdi.

Etkinlikle ilgili Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şu bilgiler verildi; "Projede öğretmenlerin, eğitim ve öğretimde kullanılan yeni yaklaşım, yöntem ve teknikler konusunda bilgilendirilmesi, yeni teknolojilerin ve teknolojik ortamların kullanımına yönelik becerilerinin geliştirilmesi, mesleki bilgi ve becerilerine yönelik yeterliklerinin artırılması, kültürel ve sanatsal etkinlikler yoluyla kişisel gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Bakanlığımız Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Sayın Fethi Fahri Kaya'nın Eskişehir Öğretmen Akademileri Projesi kapsamında Özel Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 'Değişen Dünyada Öğretmen Olmak' konulu verdiği ilk ders programına, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sinan Aydın, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Eskişehir Öğretmen Akademilerinde; 'Şehir ve Kültür', 'Edebiyat', 'Müzik' ve 'Biyografi' başlığında 4 akademi bulunmaktadır. Öğretmenlerimizin gönüllülük esasına göre katılım sağlayacakları bu akademilerde öğretmenlerimiz, alanlarında uzman kişilerden eğitim alma fırsatı yakalayacaklardır."