2 ay önce GÜNDEM

Türkiye Spor Yazarlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sadi Seda ve yönetim kurulu üyeleri, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’yi ziyaret ederek görevinde başarılar dilediler.

2 ay önce ÖZEL HABER

Eğitim Bir Sen Eskişehir Yönetimi, yerlerine kendi adamlarını getirebilmek için İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Barış Hancı, Ceylan Yavuz ve Ali Pehlivan’ı görevden aldırmaya çalıştı. Eğitim Bir Sen’in Eskişehir Milli Eğitim’indeki bu darbe girişimi büyük bir fiyaskoyla sonuçlandı. Arkalarında büyük siyasi güç olan isimleri ‘Karamürsel Sepeti sanmasının’ faturası Eğitim Bir Sen Eskişehir Yönetimi için ağır oldu.

2 ay önce EĞİTİM

Eskişehir'de bu yıl da üniversite adayları için “Tercihim Eskişehir” platformu gençlere rehber olacak. Bu yıl 29-30 Temmuz tarihleri arasında aday öğrencilere kapsamlı rehberlik hizmeti sunmayı hedefliyor.

2 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de polis ekiplerince yakalanan bir şahsın iş yerinde yapılan aramada piyasa değerinin 160 bin TL kaçak tütün ve tütün mamulleri ele geçirildi.

2 ay önce ASAYİŞ

7 ilde başta hırsızlık suçu olmak üzere yaralama, konut dokunulmazlığını ihlali gibi 29 suç kaydından aranan ve kesinleşmiş 67 hapis cezası bulunan kadın hükümlü Yalova'da yakayı ele verdi.

2 ay önce SAĞLIK

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un Başkanlığında il sağlık hizmetlerinin değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi.

2 ay önce BİLİM

Eskişehir'de 4 yıldır astrofotoğrafçılık hobisiyle ilgilenen Murat Oktay, Frig Vadisi'nde Samanyolu'nu 770 fotoğraf ile kaydetti.

2 ay önce ÇEVRE

Eskişehir’de aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor.

2 ay önce TEKNOLOJİ

İnsanlar maden kullanmaya milattan önce 4000 yıllarından itibaren başladılar. Kullanılan ilk madenler demir ve bakır, çinko, kalay karışımı olan tunç (bronz) idi. Dünyada safa yakın halde bulunabilen bakır ve buna diğer madenlerin karıştırılıp dökülmesiyle elde edilen tunç bir tarihsel çağa adını verdiği gibi 1700’lü yıllara kadar demir ile beraber eşya yapımında kullanımda olan iki metalden birisiydi.

2 ay önce GÜNDEM

Ülke gündeminin hayat memat meselesi haline getirilmiş Sokak Hayvanları Yasa Tasarısı daha güvenli sokaklar oluşturulması gerekçe gösterilerek ülkenin en büyük problemi buymuş gibi sunuluyor haftalardır.