2 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de intihar ettiği iddia edilen 23 yaşındaki genç kadının erkek arkadaşı, verdiği çelişkili ifadelerin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2 ay önce ÇEVRE

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve kırsalda sorumluluk alanında bulunan yollarda yapım, bakım ve onarım çalışmalarında yoğun mesai sürdürüyor. Ekipler, Sakintepe ve Kozkayı Mahallesi arasında bulunan yolda, yol genişletme ve altyapı çalışmaları gerçekleştiriyor.

2 ay önce SİYASET

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır A.Ş.’nin Mihalgazi’nin Alpagut ve Tepebaşı’nın Atalan mahallelerini kapsayan bölgede açmak istediği siyanürlü altın-gümüş madeni ocağına karşı başlatılan imza kampanyasına destek verdi.

2 ay önce EĞİTİM

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla Eskişehir’deki üniversiteleri tercih eden öğrenciler için bir mesaj yayınladı.

2 ay önce EKONOMİ

ETO Başkanı Metin Güler, yaptığı açıklamayla enflasyon muhasebesi sebebiyle işletmelerin gerçekte var olmayan kazançlar dolayısıyla ek vergi ödemek zorunda kalacağını belirterek, enflasyon muhasebesi konusunun ekonomi yönetimi tarafından yeniden değerlendirilmesini beklediklerini kaydetti.

2 ay önce ÇEVRE

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin gece mesaisi kapsamında Eğitimciler Caddesi’nde asfalt onarım ve yenileme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

2 ay önce KÜLTÜR SANAT

Odunpazarı Belediyesi ile SES Eskişehir Şubesi tarafından sağlık emekçileri adına düzenlenen Emek Şiir Ödülü kazananı Betül Aydın oldu.

2 ay önce EĞİTİM

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde faaliyet gösteren ve sanayi sektöründe mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu olan mesleklerde belgelendirme hizmeti sunan ESBEM Sınav ve Belgelendirme Merkezi, temmuz ayında önemli bir başarıya imza attı. Merkez, bir ayda 7 farklı firmada ve 9 meslek dalında sınavlar düzenleyerek 200 kişiyi sınava tabi tuttu.

2 ay önce ASAYİŞ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 59 ilde düzenlenen “Narkoçelik-32” operasyonunda 520 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını belirterek, 3 ton 746 kilogram uyuşturucu madde ve 861 bin 90 adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini açıkladı.

2 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de yüzünü maskeyle gizleyip 5 kişiyi bıçaklayan şahsın mesajlaşma uygulamasındaki arkadaşı 17 yaşındaki Ayaz Bulut konuştu. Şahsın uygulamadaki arkadaşlarına sokaktaki kedilere tekme attığını, insan öldürme videoları izlediğini ve bunları yapmanın hoşuna gittiğini söylediğini belirten Bulut, "Olayı gördüğümde çok şaşırdım. Elim ayağım titredi. Ben bunları söylediğinde kesinlikle ciddi olduğunu düşünmüyordum" dedi.