1 ay önce ÇEVRE

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre, öğle saatlerinden sonra Eskişehir’in büyük bir kısmında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

1 ay önce SİYASET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eskişehir ziyareti kapsamında Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına katıldı.

1 ay önce EĞİTİM

Eskişehir'de üniversite eğitimi gören yaklaşık 17 bin 500 öğrencinin konakladığı KYK yurtlarında 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı için yapılan hazırlıklar hakkında konuşan Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan, “Yurtlarımızda her yaz dönemi rutin olarak yapılmakta olan bakım onarım çalışmaları ve öğrencilerimizin geri bildirimlerinden eksikliklerin tamamlanması için başlattığımız çalışmalar devam ediyor” dedi.

1 ay önce EKONOMİ

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından, IPARD III Programı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

1 ay önce GÜNDEM

AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Organize Sanayi Bölgeleri Yönetmeliği'nde yapılan kapsamlı değişiklikler için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'a teşekkürlerini iletti.

1 ay önce GÜNDEM

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, vatandaşların talep ve sorunlarına çözüm bulmak için her ay düzenli olarak gerçekleştirilen 'Vatandaşla Buluşma Halk Toplantısı' düzenledi.

1 ay önce EĞİTİM

Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri, yeni dönem için gençlerin gelişimine destek olmak isteyen gönüllü eğitmenler arıyor.

1 ay önce KÜLTÜR SANAT

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi ve Sakin Okul Derneği iş birliğiyle “Çocuk Mahalle Şenliği” düzenleniyor. İlk durağı Büyükdere Mahallesi olan şenliğin ikinci adresi ise Ömür Mahallesi oldu. Şenlikte çocuklar doyasıya eğlenirken hem geleneksel sokak oyunlarını öğrendiler hem de çeşitli atölyelere katılma fırsatı yakaladılar.

1 ay önce MAGAZİN

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi’nden hizmet alan zihinsel engelli bireyleri, düzenlediği piknikte bir araya getirdi. Güzel bir havada gerçekleşen piknikte engelli bireyler gönüllerince eğlendiler.

1 ay önce GÜNDEM

Muharebe alanları araştırmacısı emekli albay Kadim Koç, 22 gün 22 gece süren Sakarya Meydan Savaşı Muharebesi'nin kırılma anlarından olan Çal Dağı savunmasında 2 gün içerisinde 82 subay ve 900 erin şehit olduğunu söyledi.