3 hafta önce ASAYİŞ

Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri cuma namazı çıkışında yoksul ve sokakta çalıştırılan çocuklara ilişkin saha incelemesi yaptı.

3 hafta önce ASAYİŞ

Odunpazarı Belediyesi, Sarısungur Mahallesi'nde 'hobi bahçeleri'ndeki izinsiz yapıların yıkımına başlanacağını açıkladı.

3 hafta önce KÜLTÜR SANAT

Tepebaşı Belediyesi 12. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, 13. Uluslararası Sanat Çalıştayı ve Pişmiş Toprak Sempozyumu Sergisi’ni içinde barındıran “Sanat Tepebaşı’nda” etkinliği kapsamında düzenlenen resim atölyesinde hem şair hem ressam olarak etkinliğe katılan sanatçıların eserleri şekillenmeye başladı.

3 hafta önce ÇEVRE

Sarıcakaya Mihalgazi bölgesi, diğer adıyla Sakar deresi, şehrimizin, Akdeniz ve Marmara karışımı iklimiyle, turfanda sebze ve meyve kaynağımızdır. Yıllardır ilimize ilk domates biber salatalık patlıcan vs. buradan gelir. Ayrıca çilek, kayısı, nar, incir, Antep fıstığı ve özellikle son yıllarda zeytin bölgenin önemli gelir kaynaklarındandır.

3 hafta önce GÜNDEM

Tepebaşı Belediyesi tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte çocuklar hem hayvanları korumanın önemini öğrendi hem de gönüllerince eğlendi. Etkinlikte konuşan Başkan Ataç, “Tepebaşı Belediyesi 1999’dan beri barınağa sahip bir belediyedir ve Türkiye’deki nadir belediyelerden biridir” dedi.

3 hafta önce SAĞLIK

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla emzirmenin önemini vurgulamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla panel düzenlendi.

3 hafta önce ÇEVRE

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre Eskişehir'de havanın genel itibariyle açık olması ve sıcaklığın 32 dereceye kadar ulaşması bekleniyor.

3 hafta önce ASAYİŞ

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na tahsis edilen 88 araç Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından ekiplere teslim edildi.

3 hafta önce EKONOMİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kentaş Otopark Şirketi’nin, 2019 yılında 9 milyon 288 bin lira olan net satış rakamı, 2020 yılında başlatılan köklü yapısal değişikliklerle birlikte 2023 yılında 54 milyon 971 bin liraya yükseldi.

3 hafta önce ASAYİŞ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde yasa dışı bahis, çevrimiçi çocuk müstehcenliği, ödeme sistemleri ve bilişim suçlarına yönelik son 4 gün içinde düzenlenen “Siberağ-9” operasyonlarında 115 şüphelinin yakalandığını açıkladı.