Vadişehir Mahallesi’nde bulunan Şehit Yalçın Baykuş İlkokulu’nun velileri beni aradılar. Kadrosu başka bir eğitim kurumunda olan bir bürokratın eşi öğretmenin evine yakın olduğu için 3 yıldır geçici görevlendirme ile Şehit Yalçın Baykuş İlkokulu’nda görevlendirildiğini söylediler.

“OLMADI ÇOK YORULURSAM RAPOR PATLATIRIM”

Veliler konuyla ilgili şunları söyledi; “Eskişehir İl Tarım Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri ​Şube Müdür Vekili Mehmet Yurt’un eşi olan sınıf öğretmeni Belgin Türkyılmaz Kurt’un kadrosu Kurtuluş İlkokulu’nda. Evi Şehit Yalçın Baykuş İlkokulu’nun çok yakınında olduğu için asıl kadrosu olan okulda değil de bizim okulumuzda görevlendiriliyor. Haftada 3 gün okula gelmesi gerekiyor. Ama sürekli rapor alarak, okulda verimli bir şekilde çalışmıyor. Rapor almadığı günlerde özgül öğrenci güçlüğü çeken 2-3 öğrenciye bireysel eğitim veriyor. Bir öğretmen gelmediğinde onun sınıfına giriyor. Aynı görevi kadrosunun olduğu Karapınar Mahallesi’ndeki Kurtuluş İlkokulu’nda da yapabilir. Hatta kendi okulunda sınıf alarak, haftanın beş günü çocuklara öğretmenlik yaparak, devletten aldığı maaşı hak eder.  Demek ki bu kadın öğretmenlik mesleğini sevmiyor. ‘Çocuklarla niye uğraşıp, kendimi yorayım. ‘Dostlar alışverişte görsün’ diye haftanın 2-3 günü bu okula gelip, takılayım. Olmadı çok yorulursam, rapor patlatırım. Evimin dibindeki okul varken, niye Karapınar’daki okula gideyim’ diye düşünüyor olmalı. Peki Eskişehir Milli Eğitim’ini yönetenler bürokrat eşlerini evlerinin yakınındaki okullarda görevlendirerek; diğer eğitimcileri haksızlık yaptıklarının farkında değiller mi?”

ADALETSİZLİK DİZ BOYU!

Veliler bu serzenişlerinde sonuna kadar haklı. Eskişehir İl Milli Eğitim’de atamaları yapanlar; sendika yöneticilerinin, siyasilerin, bürokratların eşlerini istedikleri (evlerinin dibinde) okullarda vererek mi Eskişehir’deki eğitim kalitesini yükseğe çıkaracaklar? Bir vekil Şube Müdürüne bu ayrıcalığı yapanlar kim bilir daha üst düzeydeki bürokratların eşlerine ne kıyak üstüne kıyaklar yapar(!) Ne diyeyim? Eskişehir Milli Eğitim’inde çalışan personeller arasındaki adaletsizlik diz boyu! “Türk’ün yanından Müslümanlığı alın geriye hiçbir şey kalmaz”, “Bindallı giyen kadının ahlaka mugayir (aykırı) durumu mümkün değildir (Kapalı giyinen bir kadının ahlaksızlık yapması mümkün değildir)” diye skandal ifadeler kullanan Arap Sevici Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü keşke kendisine Hz. Ömer’in Adaletini örnek alsaydı. Böylece Çalışanlar arasında hiçbir ayrım yapmamış olurdu. Kul hakkı da yenmezdi!..