Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde İl Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin görev dağılımında rezalet üstüne rezalet yaşandı. Müdür Sinan Aydın şube müdürleri Orhan Kemal Karakuş ve Mustafa Okur’u kollamak için kendisine görev yazdı. Resmi olarak göreve başlamayan şube müdürüne kritik birimler verildi. Eğitim Bir Sen’in kurumdaki gözü kulağı olan Muammer Demirkan, Atamanın başına getirildi.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın yaptığı görev dağılımlarını iki hafta içerisinde üç defa değiştirdi. En son açıklanan görev dağılımında da özel öğretimden sorumlu Şube Müdürü ismi yanlış yazıldı.

ATAMA EĞİTİM BİR SEN’İN OLDU

Sinan Aydın ile Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar’ın arasının iyi olmadığını artık herkes biliyor.  Akar, Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu Müdürü olayında Sinan Aydın’ı hedef göstermişti. Yıllardır Eskişehir İl Milli Eğitim’in en kritik birimlerinden biri olan  İnsan Kaynakları Yönetiminden (Atama) Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevini Eğitim Bir Sen’e yakın kişiler yapıyordu. Osman Cebeci Sinop’a İl Milli Eğitim Müdürü olunca, bu birime Eğitim Bir Sen’in eski yönetimi kurulu üyesi Muammer Demirkan’ın getirilmesi bekleniliyordu. Sinan Aydın sürpriz yaparak, bu kritik göreve Ali Pehlivan’ı getirmişti. Aydın son görev dağılımında aylardır bu görevi başarılı ve adaletli şekilde yapan Ali Pehlivan’ı Atamadan aldı. Eğitim Bir Sen’in Eskişehir İl Milli Eğitimi’ndeki gözü kulağı olan Muammer Demirkan’ı Atamanın başına getirdi. Demirkan’a Eskişehir İl Milli Eğitim’inin Bütçe birimi de verildi. Özlük ve Din Öğretimi de ona bağlandı. İlhan Özata ve Nihat Demir’i İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı yapmaya güçleri yetmeyen Eğitim Bir Sen’in yeni görev dağılımında Atamayı tekrar alması dikkat çekti.  Eskişehir İl Milli Eğitim’de herkes; “Sinan Aydın Atamayı daha önce Muammer Demirkan’a verseydi, İbrahim Akar, onu hedef gösterir miydi?”, “Sinan Aydın, İbrahim Akar’ın son çıkışında verdiği gözdağına boyun eğdiği için mi Atamaya sendikaya en yakın ismini getirdi?” sorularının yanıtını arıyor.

SİNAN AYDIN’IN YENİ ŞEHZADELERİ

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün tüm birimlerinden sorumlu olan Sinan Aydın, bir ilke imza attı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları gibi kendisine de görev verdi. Özel Büro, ARGE, Basın ve Halkla İlişkiler birimlerini kendisine bağladı. Nedense bu birimlerde görev yapan şube müdürlerini, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarına bağlamadı. Kendisiyle görüşmek isteyen şube müdürlerine, ‘bağlı oldukları İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarıyla görüşsünler’ diyen Aydın’ın bu tutumu büyük bir çelişki oturdu. Peki Sinan Aydın’ın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarından sakındığı bu şehzade şube müdürleri kim? ARGE’den Sorumlu Şube Müdürü Orhan Kemal Karakuş, onun yerine vekalet edecek Mustafa Okur. Özel Büro’dan Sorumlu Şube Müdürü Mustafa Okur, onun yerine vekalet edecek, Orhan Kemal Karakuş. Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Şube Müdürü Mustafa Okur, onun yerine vekalet edecek Orhan Kemal Karakuş. Kibrinden dolayı diğer şube müdürleriyle görüşmeyen, katıldıkları toplantılarda onlara imza attırmayıp, onlara şube müdürü değil de şef muamelesini reva gösteren Aydın, kendisine bağladığı Karakuş ve Okur ile sık sık görüşecek.  Demek ki bu ikilide diğer şube müdürlerinde olmayan bir özellik(!) varmış.  Aydın yaptığı bu ayrımcılıkla Eskişehir İl Milli Eğitim’inde çalışma barışını bozdu. Yeni şehzadeleri olan Karakuş ve Okur dışındaki tüm şube müdürlerinin çalışma şevklerini kırdı.

1 SAYFALIK YAZIYI BİLE HATASIZ YAZAMIYORLAR

Yöneticilere dağıtılan listede Orhan Kemal Karakuş’a kurumda en paralı birim olan Özel Öğretimin verildiği belirtildi. Atamadan Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muammer Demirkan, onun isminin yanlışlıkla yazıldığını ifade etmiş. Özel Öğretimden Sorumlu Şube Müdürünün Fevzi Kavak olduğunu belirtmiş. Demek ki kurum o kadar laçka hale gelmiş ki 1 sayfalık görev dağılımı yazısı bile hatasız şekilde yazılamamış. Karakuş’a Strateji (istatistik) birimi de verildi. Anlaşılan Aydın ve Demirkan, ellerinden gelse Karakuş’a en özel, en önemli birimlerinin tamamını yağdıracaklar. Orhan Kemal Karakuş’un kadrosu Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde. Sanki İl Milli Eğitim’de şube müdürlüğü kıtlığı varmış gibi buraya geçici görevlendirme ile getirildi.

KARAKUŞ’TAN KURTULMAK İÇİN DUA EDİYORLAR

Orhan Kemal Karakuş 7,5 ay önce Eskişehir İl Milli Eğitim'in ARGE personelinin emeklerini, başarılarını yok saymıştı. 10 yılda ARGE’de başarı öyküsü yazan Melih Ünlüer’e  “Bugün tüm eşyalarını, pılını, pırtını topla git” deme densizliğini göstermişti. Çankırılı olan Karakuş, öğretmenlik, okul müdür yardımcılığı, okul müdürlüğü ve şube müdürlüğü görevlerini hep bu ilde yaptı. Yaklaşık 4 yıl önce ilk defa Çankırı dışına çıktı. 20 Ağustos 2020’de Eskişehir Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak atandı. Kasım 2023’den itibaren görev yaptığı İl Milli Eğitim’de ARGE Birimini darmadağın etme başarısını gösterdi. Sayın vekil şube müdürü Karakuş’un, 2018’de memleketi Çankırı’da yaptığı bir proje dikkatimi çekmişti. 5 Ocak 2024’de “Umarım Milli Eğitim ARGE’yi Hurda Vosvos’a Çevirmez” başlıklı bir makaleyi kaleme almıştım. Makalemde şu ifadeleri kullanmıştım;  “Vekil Şube Müdürü Orhan Kemal Karakuş, bir anaokulunun bahçesinde Vosvos Kütüphane açmış. Ankara'da hurdalıktan satın alınarak Çankırı'ya getirilen vosvos, kütüphaneye dönüştürülerek Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu bahçesine yerleştirilmiş. 6 yıl önce Çankırı’da Vosvos Kütüphane açan Vekil Şube Müdürü Karakuş, umarım Eskişehir ARGE’yi de bir hurda vosvosa dönüştürmez.” Maalesef Eskişehir Milli Eğitim ARGE’si eski başarılı günlerinden çok uzak. Karakuş’un yönettiği birimlerdeki tüm personeller ondan yılmış durumda. “Kadrosunun olduğu Tepebaşı’na gitse de ondan kurtulsak” diye dua ediyorlar. Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları da ‘ondan iyi ki kurtulmuşuz’ diye seviniyor.

RESMEN GÖREVE BAŞLAMAYAN ŞUBE MÜDÜRÜNE KRİTİK GÖREVLER

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın yine bir skandala daha imza attı. Resmi olarak göreve başlamayan Şube Müdürüne kritik görevler verdi. Sinop’tan Eskişehir’e tayini çıkan ancak hala resmi olarak başlamayan Şube Müdürü Melih Yıldırım’a Atama birimi verildi. Aynı Yıldırım’a Sınav Hizmetleri I-II ve Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri birimlerinde görev verildi. Milli Eğitim’den Sorumlu Vali Yardımcısının resmi olarak göreve başlamayan birisine kritik görevlerin verilmesinden haberi var mı? Birileri Muammer Demirkan ve Melih Yıldırım ikilisiyle Atamayı komple ele geçirmek mi istiyor? Sinop’tan Yıldırım hakkında kulağıma olumlu şeyler gelmiyor. Resmi olarak işe başlamadan verilen kritik görevler kafalarda soru işaretleri bırakırken, “Eskişehir bu kadar mı sahipsiz” dedirtiyor.

İŞLERİ ÇERÇİ YAPACAK BAŞKALARI İMZA ATACAK

Eski Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin prenslerinden olan Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Çerçi’ye hiçbir görev verilmemesi dikkati çekti.  Sinan Aydın, donanımlı ve çalışkan olduğu için Çerçi’den vazgeçmiyor. Ama ona kağıt üzerinde de görev yazmıyor. Anlaşılan Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri başta olmak üzere pek çok iş Çerçi’ye yaptırılacak. İmzaları başkaları atacak.

Çiçeği burnunda Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emine Tuç, Temel Eğitim, Özel Eğitim ve Rehberlik, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirmeden sorumlu oldu.

Diğer İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Sorumlu Oldukları Birimle Şöyle Sıralandı

Barış Hancı: Özel Öğretim, Ölçme Değerlendirme, Sınav Hizmetleri I-II,  Strateji (İstatistik)

Ali Pehlivan: Destek Hizmetleri-1 (Taşımalı-Sosyal Tesisler-Evrak Kayıt-Santral), İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi, Enerji Yönetimi.

Ceylan Yavuz: Hayat Boyu Öğrenme, İnşaat Emlak, Destek Hizmetleri 3 (Donatım-Taşınır-Satın Alma-İç Hizmetler-Ödemeler)

Murat Arıcan: Ortaöğretim-Mesleki Eğitim-Destek Hizmetleri 2 (Tahakkuk-Döse-Yemekhane-İşçiler)

Eskişehir’e tekrar dönem Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Kavak’a Özel Öğretim ve Ölçme Değerlendirme birimleri verildi. İnşaat Emlak Okan Aygen’de, Temel Eğitim Ayben Çimen’de kaldı.  Ortaöğretim ve Mesleki Eğitim Burhanettin Elçi, Strateji (Bütçe) Murat Kaplan, Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri,  Destek Hizmetleri 3, Sivil Savunma Ramazan Okçi’ye verildi. Servet Demirci Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme, Özlük, İbrahim Şeker Hayat Boyu Öğrenme, Din Öğretimi, Muhittin Güleryüz Özel Eğitim ve Rehberlik, Seyfettin Ceylan Enerji Yönetimi,  Gürol Bozkurt Destek Hizmetleri 1, Selçuk Kalkancı Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim, Ahmet Özcan Destek Hizmetleri 3 görevlerini aldılar.