1 ay önce GÜNDEM

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, SOMET Zihinsel Gelişim Derneği Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Metintaş ile bir araya geldi.

1 ay önce SİYASET

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 2025-2029 Stratejik planına dair değerlendirmede bulundu.

1 ay önce ÖZEL HABER

2 Ekim 2024'te gerçekleşecek güneş tutulmasına eşlik eden sabit yıldız vindemiatrix aynı zamanda "Dul Bırakan" olarak da anılır, bazen eş ölümüne işaret eder. Dramatik, haber değeri olan ya da geride kalanlar tarafından normalden çok daha fazla üzüntü duyulan ölümlerde (suikastlar, adi cinayetler, idamlar, havayolu faciaları vb.) olaylarına da işaret edebilir.

1 ay önce ÇEVRE

Ekonomik şartlar başta olmak üzere hayatı günden güne zorlaştıran gerçeklikler bir kenara ki her dönemde bu tür zorluklar yaşanmıştır tarihte insan arada da olsa durup doğal olana dair ne varsa hayatına dahil etmeli bazen... Nefes alabilmek, kendini bulabilmek için biraz da.

1 ay önce TEKNOLOJİ

Yeni dünya düzeni oluşumunda; insanların yaşam tarzında gerçekleşecek, sosyal, kültürel ve yaşamsal ihtiyaçlar birçok alanda farklılıklar gösterecektir. Teknoloji alanındaki hızlı değişimler ve cyborg, yapay zeka, sanal dünya, nöro chipler gibi buluşlar insanların fizyolojik yapısında da değişimlere neden olacaktır. Bu konuda küresel vatandaşlık sorumluluğunda nüfus planlaması, tarım alanları, su kaynaklarını doğru bir şekilde yönetilmesi gerekmektedir.

1 ay önce ASAYİŞ

Ankara'da trafikte aracı ile makas atarak ilerlediği anları sosyal medya hesaplarından paylaşan şahıs, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

1 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de sabah evinden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 28 yaşındaki şahıs, Kent Ormanı yakınlarında bulundu.

1 ay önce ASAYİŞ

Ankara'nın Polatlı ilçesinde tırın çarptığı motokurye hayatını kaybetti. Kaza, Polatlı ilçesi Gülveren Mahallesi Nasrettin Hoca Bulvarı üzerinde Polatlı-Eskişehir yolunda meydana geldi.

1 ay önce SAĞLIK

Tepebaşı Belediyesi, Eskişehirlileri sürdürülebilir ulaşıma teşvik etmek amacıyla 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca ESPEDAL ve Tripy paylaşımlı bisikletleri, kullanıcılara indirimli olarak sunuyor.

1 ay önce ASAYİŞ

Eskişehir'de geçtiğimiz günlerde kaybolan 28 yaşındaki adam için bisikletinin ve botunun bulunduğu Kent Ormanı'nda başlatılan arama çalışmaları sürüyor.