4 hafta önce EĞİTİM

Eskişehir'de Dorlion Arama Kurtarma'nın (DAK) 7-10 yaş çocuklarla gerçekleştirdiği tırmanış eğitiminde uygulamalarla pratik yapıldı.

4 hafta önce ÇEVRE

Eskişehir'in de içinde bulunduğu bölgede gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması ve hava sıcaklığında önemli bir değişiklik yaşanmaması bekleniyor.

4 hafta önce GÜNDEM

Günyüzü İlçesi'nde çeşitli ziyaretler yapıp programlara katılan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan Gecek Mahalle Konağı'nın kurdelesini kesti.

4 hafta önce ÇEVRE

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü'nün tahminlerine göre Eskişehir'de Pazartesi'nden itibaren hava sıcaklığı 15 ila 17 derece düşeceği tahmin edilirken, en yüksek sıcaklık 15 derece olarak hesaplanıyor.

4 hafta önce ÖZEL HABER

İngiltere'de yapılan Uluslararası J. S. Bach Yarışmasında 1’nci olan Eskişehirli Yan Flüt Sanatçısı Ece Alara Sarıgöl, Haberes Dergisi’nin 53’ncu (Eylül 2024) sayısına konuk oldu.

4 hafta önce KÜLTÜR SANAT

“Ne söyledi siz büyük şair?” “Bir beyin salata.” “Yok bugün beyin salata.” “Nasıl olur da olmaz, koskoca lokantada? Hiç yakıştıramadım.” “Allah’ın sana vermediği şey, burada neden olsun?” (s.198)

4 hafta önce KÜLTÜR SANAT

Merhaba sevgili dostlar. Bugün sizlere Sadullah Ağa’nın Bayati Araban makamında bestelediği eserden bahsedeceğim.

4 hafta önce ASAYİŞ

Eskişehir Teknik Üniversitesi İki Eylül Kampüsü’nde polis ekipleri tarafından El Ele Güvenli Geleceğe Projesi ile 7 bin 700 öğrenciye bilgilendirme yaptı.

4 hafta önce BÖLGE

Bilecik'te 2020 yılında başlatılan araştırmalar sonuçsuz kalınca, Bilecik Valisi Şefik Aygöl Osman Gazi'nin evi olduğu kayıtlarda belirtilen alanda incelemelerde bulundu.

4 hafta önce GÜNDEM

Eskişehir’de yaşayan Kemal Şanlı, 10 yıl önce internet üzerinden iş için tanıştığı ve daha sonra sevgili olduğu Victoria Ozirska ile Covid-19 salgını, Ukrayna-Rusya savaşı gibi global problemler nedeniyle 6 yıl sonra dünya evine girebildi.