ÖZEL HABER

Ayhan Aydıner'e 'Er Ryan' Beraati

Haberes Medya Genel Yayın Yönetmeni Ayhan Aydıner, başta dönemin Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre olmak üzere 6'sı yönetici, 7 kişinin şikayetçi olduğu davadan beraat etti.

Haberes Genel Yayın Yönetmeni Ayhan Aydıner 12 Mayıs 2023 tarihinde kaleme aldığı “Eskişehir’de Kız Meslek Lisesi’nde İğrenç Olay” başlıklı haberiyle Şehit Hasan Önal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hizmetli olarak görev yapan Ramazan Uluçeşme’nin 7 kız öğrenciye taciz ettiğini kamuoyuna duyurmuştu. Bu öğrencilerin şikayetlerine rağmen okul yönetiminin onlara inanmaması ve olayın üzerini kapatmaya çalışması yüzünden tacize uğrayan öğrenci sayısının 23’e çıktığını ifade etmişti. Tacizleri yetkili makamlara zamanında bildirmeyen Okul Müdürü Filiz Kıvrak, 2 müdür yardımcısı ve 5 öğretmene maaş kesimi cezası verilerek, başka okullara gönderilmesi cezaları verilmişti. Vali Yardımcısı Salih Altun Başkanlığında Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Cebeci, Okul Müdürleri Kutlay Yılmaz ve Cemal Özkan oluşan Valilik İl Disiplin Kurulu böyle iğrenç olayın yaşandığı okulda kız öğrencilerin taciz edilmesinde ihmali olanların cezalarını affetti. Başka okullara atanmalarını iptal etti. Sadece 1 müdür yardımcısı ve 2 öğretmenin maaş kesimi cezaları kaldırılmadı.

Aydıner bu skandalı “Eskişehir’de Kız Meslek Lisesi’nde İğrenç Olay” başlığıyla sadece Eskişehir değil, tüm Türkiye’ye duyurdu. Aydıner  “Er Ryan'ı Kurtarmak” filminin afiş görseline İl Disiplin Kurulu Üyelerinin fotoğraflarını yerleştirerek;  ‘Okulda 23 Tacize Göz Yumanları Kurtardılar’ başlığıyla bu haberin manşet fotoğrafı olarak kullandı. Bir günde 80 binin üzerinde tıklanan haberimize erişim yasağı geldi. Yayın Yasağı geldiğini duyurduğumuz habere de yine bir erişim yasağı daha gelmesi bizler için trajikomik oldu. Dönemin Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, dönemin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı (Bugün Sinop İl Milli Eğitim Müdürü) Osman Cebeci, İl Disiplin Kurulu Üyesi olan okul müdürleri Kutlay Yılmaz, Cemal Özkan, Şehit Hasan Önal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Filiz Kıvrak, Müdür Yardımcıları Aydan Bilgiç, Halil Dinçer, öğretmen Ümit İnce, Ayhan Aydıner hakkında suç duyurusunda bulundu. Okul Müdürü Cemal Özkan daha sonra Aydıner hakkındaki şikayetini geri çekti.  İddiaları inceleyen Cumhuriyet Savcısı da Aydıner hakkında ‘Kamu Görevlilerine Kamu Görevinden Dolayı Hakaret’ suçundan kamu davası açtı.  5. Asliye Ceza Mahkemesinde bu davanın 3’ncü celsesi 13 Haziran 2024’de yapıldı.  Hakim, Gazeteci Ayhan Aydıner’in beraatine karar verdi. Gerekçeli kararda şu ifadeler kullanıldı: “Her ne kadar sanık hakkında TCK 125/2 delaletiyle, TCK 125/1, 125/3-a, 125/4, 43/1 maddesi kapsamında kalan ‘Kamu Görevlilerine Görevlerinden Dolayı Hakaret suçundan kamu davası açılmış ise de; sanığın eyleminin Anayasada düzenlenen basın özgürlüğü ve haber yayma özgürlüğü kapsamında kabul edilmekle sanığın üzerine atılı bu suçun yasal unsurları oluşmadığından sanığın beraatine karar verildi.”

EN ÇOK ERİŞİM YASAĞI GELEN GAZETECİ

Eskişehir kent merkezindeki bir lisede 23 kız öğrencisinin tacize uğradığını ortaya çıkaran Aydıner, bu çirkin olayda gerekeni zamanında yapmayanların nasıl kurtarıldığını gözler önüne serdi. Sadece Gazetecilik görevi yaptığı için belki de Türkiye’de en çok (6 defa) erişim yasağı alan Aydıner, bu son beraat kararıyla adaletin yerini bulduğunu söyledi. Aydıner; “Yaptığım haber ve köşe yazılarımdan dolayı sayısını hatırlayamadığım kadar hakim karşısına çıktım. Belki de Eskişehir’de en çok yargılanan gazeteciyim. Çok şükür ki her davadan yüzümün akıyla çıktım. Haksız şekilde erişim yasağı ve tekzip cezaları aldığımda oldu. Ama bunlar beni hiçbir zaman yıldırmadı. Yıldırmayacakta. 27 yıldır olduğu gibi; doğrunun, emeğin, alın terinin, iyinin, güzelin yanında olacağım. Yanlışın, hırsızın, arsızın, ahlaksızın ve çok sevdiğimiz kentimize kötülük etmek isteyenlerin karşısında olacağım. Haberlerimizde, yorumlarımda da  cesur ve dik olmaya devam edeceğiz” dedi.

AYHAN AYDINER’İN ERİŞİM YASAĞI GELEN HABERLERİ

-Eşini Görmek İçin Malatya’ya Gitti Yakıtı Devlete Ödetti

-Kız Meslek Lisesi'ndeki 23 Öğrenciye Tacize Erişim Yasağı Haberimize Erişim Yasağı Geldi

 -Eskişehir’de Kız Meslek Lisesi’nde İğrenç Olay

-Milli Eğitim Müdüründen Depremzede Aileye Büyük Saygısızlık

 -Milli Eğitim'de Fişleme Skandalı

-Kaloriferden Tuvalet Temizliğinden Sorumlu Şube Müdürü Olmak İçin mi Okul Müdürlüğü'nden İstifa Etti?"