Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders sürelerini 30 dakikaya da kadar düşürmeyi öngören önerisi, ikili eğitim yapan okullarda uygulanmak üzere valiliklere devredildi. Valiliklerden inisiyatifi okullara bıraktı. Okul yönetimleri de bu konuyu kendi velilerine sordu. Sabahçı veliler çocuklarını karanlıkta okula gönderiyor. Öğlenci velileri de çocuklarını zifiri karanlıkta alıyor. Dün akşam bir ortaokul çıkışında öğrencinin ayağının üzerinden bir araç geçti. Aileler çocukları için büyük endişe yaşıyor.

Bundan dolayı veliler ders saatlerinin 30 dakika düşürülmesini olumlu buluyor. Okul yöneticileri ve öğretmenlerde bunun böyle olmasını istiyor. Ama okullarımızın büyük çoğunluğu servisçileri ikna edemedikleri için bunu yapamıyor. Sadece kendi rantlarını düşünen bazı servisçiler derslerin 30 dakikaya düşürülmemesi için okul yöneticilerini ve velileri tehdit ediyor. Onlarda ‘Çocuğum servissiz kalacak’ diye bu tehditlere boyun eğmek zorunda kalıyor.

SERVİSLERİ İPTAL ETME TEHDİTİ

Kentimizin en gözde eğitim kurumlarından olan Melahat Ünügür Ortaokulu’nda çocuğu okuyan bazı veliler beni aradı. Servisçilerden kendilerine whatsap üzerinden gelen mesajı attılar. Mesajda servis firması tarafından velilere gönderilen mesajı imla hatalarını düzeltmeden aynen yayınlıyorum. “Sayın velilerimiz Okuldan öğrencilere ders saatlerinin 30 dk düşürülmesiyle ilgili sizlere form gönderiyorlar bizim açımızdan yani servisci olarak saatler değişeceğinden servislerin iptal olma durumu söz konusu olacaktır. birde tam gün ders yapan öğrenciler 40  dk ders görürken sizlerin çocuklara her derste 10 dakika eksik eğitim alacak yani öğretmenin derse girmesi ve çıkması ,30 dk ...çocuklar hizlandirilmiş olarak ne anlatacak çocuk ne anlayacak bunuda degerlendirmeyi unutmayın lütfen”

SİZ KİMSİNİZ YA!

Bozuk imla ile yapılan bu mesajı okuyunca; ‘Bu ne hadsizlik’, ‘Siz kimsiniz ya! Bakanlığı önerisini kabul ederseniz servisleri iptal ederiz’ diye bir öğrenci velisini tehdit etme cüretini gösteriyorsunuz? Hangi bilgi ve eğitiminiz var da çocukların 10 dakika eksik ders görmesini değerlendiriyorsunuz?  Melahat Ünügür Ortaokulu Müdürü, bu hadsiz ve tehditkar mesajı Odunpazarı ve İl Milli Eğitim Müdürlerine gönderdi mi? Gönderdiyse okul velilerine ‘aba altında sopa gösteren’ firmayla ilgili hangi işlem yapıldı?

'S' PLAKALI SERVİS İHALESİ AÇILMALI

Peki Eskişehir’deki servisçiler bu gücü nereden alıyor? İlimizde ‘S’ plakalı servis araçlarının az olmasından alıyor. Eskişehir Valiliği, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü çok acil olarak; kentin ihtiyacını karşılayacak ‘S’ Plakası servis ihalesi açmalıdır. İktidar ve muhalefet milletvekilleri de Eskişehir’de veli ve okul müdürlerini tehdit edecek kadar hadsiz olan servisçilere gerekli dersi vermek için yapılan bu ihaleyi desteklemelidir. Eskişehir’deki tüm siyasi parti yöneticileri servisçilerin rantını değil de çocuklarımızın güvenliğini ve huzurunu düşünmek zorunda. Eskişehir Valiliği ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul yönetimlerini ve velileri servisçilerin baskılarına maruz kalmaması için ders saatlerinin düşürülmesi konusunda inisiyatifi kendileri almalıdır. Eskişehir'deki Okulları Servisçileri mi Milli Eğitim mi Yönetiyor?