Milli Eğitim Bakanlığı’nın Proje Okulları Yönetmeliği Eskişehir Milli Eğitim'de geçmiyor mu? 4 öğretmen kadrolarının olduğu nitelikli okullarda norm fazlasıysa normu düşürün. Değillerse kadrolarını düşürün. Bu okullarda çalışmak isteyen öğretmenlerin önünü açın. Bakanlığın yönetmeliğini herkese eşit uygulayın. Sendikal ayrımcılık yaparak, Eskişehir eğitim camiasındaki çalışma barışını bozmayın. Kul hakkı yemeyin.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Proje Okulları Yönetmeliğin, Öğretmenlik ve Yöneticilik Görevlerinin Sona Ereceği Halleri 12. Maddesinin 5’nci bendi şöyledir;

Öğretmen ve yöneticilerden görev yaptıkları kurum dışında yurt içinde veya yurt dışında başka bir göreve altı ay veya daha fazla süreyle geçici görevlendirilenler ile aynı kapsamda sürekli olarak görevlendirilenler, altı ay veya daha fazla aylıksız izin alanlar, 25/6/2001 tarihli ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 18 inci maddesine göre aylıksız izne ayrılanlar, görevlendirildikleri veya izne ayrıldıkları tarih itibarıyla görev yaptığı il emrine öğretmen olarak atanır. Yönetici ve öğretmenlerden görev yaptıkları kurum dışında yurt içinde veya yurt dışında başka bir göreve altı aydan az süreyle geçici olarak görevlendirilenlerden geçici görev süreleri aynı eğitim ve öğretim yılı içerisinde toplam altı ayı dolduranlar, altı ayı doldurdukları tarih itibarıyla durumlarına uygun ihtiyaç bulunan proje okulları dışındaki okul/kurumlara öğretmen olarak atanmak üzere il emrine atanır.”

SENDİKALAR SKANDALA TEPKİ GÖSTERDİ

Eskişehir Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Fatih Erkan Çevik, Eskişehir Anadolu Lisesi Almanca Öğretmeni Ayşe Erzincanlı, Cemal Mümtaz Sosyal Bilimleri Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Eren Biçer, Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Betül Atay, geçtiğimiz eğitim yılında yönetmeliğe aykırı şekilde başka okullarda görevlendirildiler.  Fatih Erkan Çevik ve Betül Atay, Atatürk Lisesi, Ayşe Erzincanlı ve Eren Biçer Eti Sosyal Bilimler Lisesi’nde görev yaptılar. Ayşe Erzincanlı ve Eren Biçer’in bu yıl da yönetmeliğe aykırı şekilde Eti Sosyal Bilimler Lisesi’nde görev yaptığı iddia ediliyor.  Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen, Eskişehir’de Bakanlığın yönetmeliğinin hiçe sayılması skandalına tepki gösterdi. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe ile başvururak; nitelikli okullarda görev yapan 4 eğitimcinin kadrolarının düşürülmesini istedi.

İL EMRİNE ATANMALI

Sendikalar verdikleri dilekçede; “Bahsi geçen düzenleme gereğince adı geçen öğretmen arkadaşlarımızın, altı ayı doldurdukları tarih itibarıyla durumlarına uygun ihtiyaç bulunan proje okulları dışındaki okul/kurumlara öğretmen olarak atanmak üzere il emrine atanmalarını, atamaları yapılmıyor ise ilgili mevzuatın neden uygulanmadığı konusunda şubemize gerekli bilgilerin verilmesi konusunda gereğini yapılmasını arz ederim” dediler.

SENDİKAL AYRIMCILIK YAPMAYIN

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın iki sendikanın bu haklı talepleriyle ilgili gereğini yapacak mı? Umarım yapar. Eskişehir Milli Eğitim’deki bu kuralsızlığa izin vermez. Ayşe Erzincanlı Eti Sosyal Bilimler Lisesi’nde 8 yıl çalıştıktan sonra rotasyonla Eskişehir Anadolu Lisesine gitti. Sayın Erzincanlı’nın yönetmeliğe aykırı şekilde hala eski okulu Eti Sosyal Bilimler Lisesi’nde görev yapmasına kim ve nasıl izin veriliyor? Sinan Aydın’ın Erzincanlı’nın  daha önce Eti Sosyal Bilimler Lisesinde 8 yıl görev yaptığından haberi var mı? Bu 4 eğitimci kadrolarının olduğu okullarda norm fazlasıysa normu düşürün. Değillerse kadrolarını düşürün. Bu okullarda çalışmak isteyen öğretmenlerin önünü açın. Bakanlığın yönetmeliğini herkese eşit uygulayın. Sendikal ayrımcılık yaparak, Eskişehir eğitim camiasındaki çalışma barışını bozmayın. Kul hakkı yemeyin…