Geçen haftalarda kaleme aldığım makalede Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili bazı iddialara yer vermiştim. Okulun Uygulama Otelinde çalışan usta öğreticilerin ücretlerinin genel bütçeden ödendiğini ancak yönetmelikte Döner Sermayeden ödenmesi gerektiğini ve bu yüzden kamunun milyonlarca zarar uğratıldığı iddialarını belirtmiştim.


Bakanlıktan gelen müfettişlerin bu iddiaları beş gün boyunca denetledi. Okulun Uygulama Otelinde görevlendirilen 14 usta öğreticinin hepsinin usulüne uygun görevlendirildiği, gerekli Valilik Olur’larının alındığı ve hepsinin alanında usta öğreticilik belgesine sahip olduğu görülmüş. Usta Öğreticilerin haftada 40 saat çalıştırıldığı ve bunun karşılığında da ek ders ücreti ödendi.  Fazla çalışmaları durumunda ise döner sermayeden ödeme yapıldı.  Dolayısıyla müfettişler okulda çalışan usta öğreticilerin sayısının yeterli olduğunu, ödemelerinde herhangi bir sıkıntı olmadığını ve uygulama otelinde de herhangi bir sıkıntı görmediklerini hatta çok güzel bir işleyişe sahip olduğunu görmüş. Ayrıca döner sermayenin de dokuz ayda 5 Milyon TL kar ettiğini ve bu sene uygulama otelinde çalışan öğrencilere de 1,5 milyon TL’den fazla ödeme yapıldığı belirtiliyor.
Sonuç olarak Ali Güven Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin milyonlarca TL kar ettirdiği ortaya çıkmış. Ali Güven MTAL şehrimizin en güzide okullarından birisidir. Okulun başarısı ülkemizde yapılan ulusal ve uluslararası yarışmalarda almış olduğu birinciliklerle son yıllarda giderek arttı. Uygulama Oteli sanki kamu kurumu değil de özel bir otel gibi usta öğreticiler ve öğrenciler sayesinde faaliyet göstermekte. Ayrıca şehrimize Turizm Otelcilik alanındaki sektöre en iyi öğrenciler bu okul tarafından yetiştirilmektedir. Dilerim bundan sonra da bu güzide okulumuz başarılarını artırarak devam eder.