Eskişehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Ozan Yıldız aynı zamanda Bağlama Öğretmeni. Yıldız, okulun müdür yardımcısı iken Çankaya Mahallesi’ndeki bir düğün davet ve balo salonunda sahne alıyordu.  Düğünlerde hem bağlama çalıp, hem de türkü söylüyordu.

Eskişehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi bir proje okulu. Yıldız geçtiğimiz Ağustos ayında bu okulun yeni müdürü oldu. Kendini bu  göreve getirmek isteyenlere okula müdür yapıldığı takdirde bir daha düğünlerde çalgıcılık yapmayacağının sözünü vermiş. Bu söz sonrası ataması yapılmış.  Ancak Ozan Yıldız müdür olduktan sonra da Çankaya Mahallesi’ndeki bu salonda bağlama sanatçısı ve türkücü olarak sahne almaya devam ediyor.

DÜĞÜN SALONU SAHİBİNDEN OKULA MALZEME ALDI MI?

Eskişehir’in en gözde okullarından birinin  müdürünün düğünlerde çalgıcılık yapması eğitim camiasının ve lisenin velilerinin tepkilerine neden oldu. Bu konuda beni arayan okul velileri ve eğitimciler şunları söyledi;

“Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü, bir lise müdürünün düğünlerde bağlama çalıp, türkü söylediğini biliyor mu? Biliyorsa bu durumu bir eğitim yöneticisine yakıştırabiliyor mu? Düğünlerin büyük çoğunluğunda alkol servisi yapılıyor. Eskişehir’in saygın bir okulunun müdürünün böyle bir ortamda sahne alması ne kadar doğru? O düğün salonunun sahibinin kırtasiye, temizlik ve gıda maddesi ticareti yapan firmaları da var. Düğünlerde belli ücret karşılığı çalgıcılık yapan Ozan Yıldız, söz konusu firmadan Eskişehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi ve pansiyonuna malzeme alımı yapıyor mu? Şayet düğün salonunda (ücret aldığı için) patronu konumundaki birinden yönettiği okula malzeme alımı yapmışsa, son derece yanlış bir işe imza atmıştır. Sayın Yıldız, kendi okulunun etkinliğinde bağlama çalıp, Türkü söyleyebilir. Ama düğünlerde bunu yapması bir eğitim yöneticisinin saygınlığına gölge düşürür.”

SİNAN AYDIN SORUŞTURMA AÇMALI

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, veliler ve eğitimcilerden bize gelen bu iddiaları araştırmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okulu yapılan bir lisenin müdürünün düğün sanatçılığı yapmasını doğru bulmuyorum. Ozan Yıldız, dışarıda çocuk, genç ve yetişkinlere ücret karşılığı bağlama eğitimi verse; buna bir şey demem. (Kendi okulundaki öğrenciler hariç) Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın veli ve eğitimcilerin iddialarıyla ilgili soruşturma açmalıdır. İddiaların doğru olup olmadığını ortaya çıkarmalıdır. Davetsiz düğüne davulcu, zurnacı, bağlamacı gider(!)  Sayın Okul Müdürü Ozan Yıldız da bağlamacı kontenjanından(!) Çankaya’daki salonda yapılan düğünlere davetsiz gitmiş(!)