Eskişehir İl Milli Eğitim’in iş bilmemesi veya beceriksizliği yüzünden Odunpazarı Mesleki Eğitim Merkezi'nde (MESEM) Kasım tatiline sayı günler kalmasına rağmen hala eğitime başlanılamadı. Okula gelen kayıtlı öğrenciler ‘sistem kapalı’, ‘öğretmen ataması daha yapılmadı’ gerekçelerle geri gönderiliyor.

“Değerli müdürlerim, Odunpazarı Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) açılmış olup öğrenci kayıtlarına başladık. Yoğunluk oluşmaması adına mesem öğrencisi bulunan okulları belli bir sıraya aldık ve o sıraya göre öğrenci kayıtlarını yapıyoruz. Bugün itibarıyla 500 öğrencinin kaydı yapılmıştır.”

Yukarıdaki mesajı Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın 25 Eylül’de okul müdürlerine gönderiyor.

7 Ekim’de Eskişehir'de MESEM'e kayıt olmak için giden öğrencilerden 1000 lira katılım payı istendiği için ortalık karışıyor. Okul Yönetimi bu parayı almadan kayıt yapamayacaklarını söylemesi nedeniyle gerilim artıyor. Polis olaya müdahale ediyor.  Bu süre zarfında yeni öğrencilerde kayıt ediliyor.  Odunapazarı MESEM, Eğitim yılı başında okula Kurucu Müdür olarak Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Erhan Aksu Müdür olarak atanmıştı. Hatta Erhan Aksu’nun kadrosunun olduğu okulda müdür yardımcısı olan Damla Özbek’in okulların açıldığı ilk günlerde rapor alıp, ona Odunpazarı MESEM’de yardım ettiği de iddia ediliyor. Buna rağmen  25 Eylül itibariyle 500 ve daha sonrada artan öğrenciler hala eğitime başlayamadı. Okula gelen kayıtlı öğrenciler ‘sistem kapalı’, ‘öğretmen ataması daha yapılmadı’ gerekçelerle geri gönderiliyor. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu plansızlığının faturasını öğrenciler ödüyor. Odunpazarı MESEM, Süleyman Şah Anadolu Lisesi’nin boşalttığı binada faaliyete geçti. Okul düzeni oturmadan, acele bir şekilde öğrenci nakillerinin gerçekleştirilmesi ve daha önce müdürlük yapmamış tecrübesi olmayan birisinin kurucu müdür olarak görevlendirilmesi nedeniyle Odunpazarı MESEM öğrencileri şu anda büyük mağduriyet yaşıyor.  Kasım tatiline sayılı günler kala ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu ara eleman sıkıntısını son verilmesi için yetiştirilmesi gereken gençlerimizin Eskişehir’de eğitimden uzak kaldığı her gün ülkemize büyük zarardır. Kısaca Eskişehir İl Milli Eğitim’in iş bilmemesi veya beceriksizliği Odunpazarı MESEM öğrencilerini mağdur etti. Milli Eğitim Bakanlığı Odunpazarı MESEM’de 1,5 aydır eğitimlerin başlanılamamasının hesabını sormalıdır.