AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Haberes Dergisi’nin 51’nci sayısının konuğu oldu.

Genel Yayın Yönetmenimiz Ayhan Aydıner’e çarpıcı açıklamalarda bulunan Albayrak; “Kentin geleceği şu an tıkanmış durumda. Şu an mevcut belediye başkanları gözlerini kapatmışlar. Kendilerini sanal bir dünyada görüyorlar, gerçek gündeme geçmiyorlar. Bu da bir planların olmadığını gösteriyor. Eskişehir’in geleceği için atacakları her adımda iş birliği mesajımızı yineleyeyim. Kazanan Eskişehir olsun” dedi.

 AK Parti iktidarı zamanında Eskişehir’de yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verir misiniz? Sizce bunların içinde en önemli yatırım hangisidir?

AK Parti Hükümetlerimiz Eskişehir’de milyarlarca liralık yatırımlarda bulundu. Bunları uzun uzadıya yazmaya kalksak sayfalar alır. Şehrimiz adına yapılan bütün hizmetler çok önemli, şu an depreme dayanıklılık konusunda yenilemediğimiz kamu binası kalmadı. Hastanelerimizden tutun Adalet Sarayı’na, Emniyet Binası’na, Tapu Müdürlüğü’ne kadar hey şeyi yeniledik. Yenilemeye de devam ediyoruz. Bunların haricinde şöyle genel anlamda yatırımlarımızı sayacak olursak Bilim Kültür ve Sanat Merkezi, Çevre Yolu ve Köprülü Kavşaklar, batçıklar, Dede Korkut Parkı, Eskişehirspor’umuza yeni stadyum, restorasyon projeleri, yenilenen yüzlerce okulumuz, Yenikent Spor Salonu ve Olimpik Yüzme Havuzu ve onlarca spor salonu, yüksek hızlı tren, şehir hastanesi ve Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi…

Şehrimizde günümüzde en büyük sıkıntılardan biri kentsel dönüşüm. Bu konuda da hükümetlerimiz üzerine düşeni yapıyor. TOKİ şehrimize 15 bin civarı konut kazandırdı ve kazandırmaya da devam ediyorum. Odunpazarı Mamuca tarafında yapımı tamamlanan 3109 konutumuz ve dış ilçelerimizdeki yüzlerce konutlarımız anahtar teslimi için gün sayıyor.

 Sizce Eskişehir’in en büyük sorunu ne? Kentin geleceğini nasıl görüyorsunuz?
Kentin geleceği şu an tıkanmış durumda. Şu an mevcut belediye başkanları gözlerini kapatmışlar. Kendilerini sanal bir dünyada görüyorlar, gerçek gündeme geçmiyorlar. Bu da bir planların olmadığını, bir heyecanlarının olmadığını, bu şehre katacak bir değerlerinin olmadığını gösteriyor. Eskişehir’in geleceği için atacakları her adımda iş birliği mesajımızı yineleyeyim. Kazanan Eskişehir olsun.

AK Parti Eskişehir merkezinde yerel seçimlerde neden başarılı olamıyor? Son seçimde kırsalda da hayal kırıklığına uğradı. Siz bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?

Biz öz eleştiri yapacak olursak, hizmetimizi yapalım nasıl olsa vatandaşlarımız bilir diyoruz. Lakin bu noktada demek ki biraz eksiklerimiz var ve kendimizi tam manasıyla seçmenimize ifade edemiyoruz. Bunu inşallah bu dönem daha farklı yöntemler ile daha farklı hareketler ile daha farklı bir sonuç alacağımızın kanaatindeyiz. Kırsal ilçelerimizde de maalesef kaybettiğimiz yerler oldu. Sarıcakaya, Han, Mihalgazi ve İnönü ilçelerimizi kazandık. Buradaki konu da yukarıda bahsettiğim şeyler ile aynı olduğunu düşünüyorum.  

Eskişehir’e yatırımların gelmesi konusunda CHP’li belediyelerle uyumlu çalışıyor musunuz?  AK Parti, CHP’li belediyeleri engelliyor mu?
 Tam aksine CHP yönetimi devletimizin yapmış olduğu her şeyi engelleme çabasında. Hat Boyu Projesi’ni hatırlarsınız mevcut büyükşehir belediye başkanı yüzünden hemşehrilerimiz yıllarca mağdur edilmişti. Bugün de bundan farklı bir durum yok. Sağlık noktasında dahi engellemeler ile karşılaşıyoruz. Eski devlet hastanesi yerine yapılacak 750 yataklı bir hastanenin olması noktasında gayretlerimiz uzun süredir devam ediyor. O alana 750 yataklı bir tesisin yapılabilmesi için kat artırımı gerekiyor. Sağ olsun belediyelerimiz bunu geciktirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.  

Engelleme noktasında Odunpazarı Belediyesi’nin Mamuca tarafında yapımını tamamladığımız 3109 konut alanına mühür vurması Türkiye’de bir ilkti. Burada ne oldu Eskişehirliler boş yere mağdur edildi. Şimdi o konutlarımızın anahtar teslimi için gün sayıyoruz. Daha böyle pek çok örnek verebilirim. Mevcut belediyeler artık devlet kurumlarımızla kavgayı bırakmalı, Eskişehir’in önünü açacak projeler üretmeliler.

Şehrin sorunlarının çözümlenmesi konusunda sizce Eskişehir’de kent yöneticileri arasında bir dayanışma var mı?

Yok, birbirleri arasında bile yok. İstişare kültürü yok. Bunu biliyoruz ve her fırsatta özellikle dile getiriyoruz. Her noktada istişare etmemizin gerekli olduğunu söylüyoruz. Şehrin bazı konuları siyaset üstü diyoruz ancak onlar hala siyaset yapmaya devam ediyor.

Siyasette ileriye yönelik hedefleriniz nelerdir?

En önemli hedefim başarılı olmak. Başarılı olmak ve yaşadığım, doğup büyüdüğüm, aşık olduğum şehre güzel şeyler katmak için elimden gelen çabayı göstermek.

Eskişehir halkını özellik olarak nasıl buluyorsunuz?
Eskişehir halkı gerçekten bilinçli bir halk. her şeyi etüt ediyor.  Yapmacıklığı sevmiyor, iyi anlıyor iyi okuyor. Bu dönem inşallah Eskişehir’de çok güzel bir şekilde yapmış olduklarımızı anlatacağız. Hemşehrilerimizle omuz omuza şehrimize hak ettiği hizmetleri getireceğiz.

Siyaset dışında hobileriniz nelerdir? Fobiniz var mı?

11 sene amatörde futbol oynadım. Solaktım bu yüzden lakabım Hagi idi. Topa adresi yazar vururdum oraya giderdi. Bu işin latifesi tabii ki. Bisiklete binmek, ata binmek ve kitap okumaktan büyük keyif alırım.

Kalıp olarak tam doğru olmayabilir ama yalana ve samimiyetsiz insanlara karşı fobim var.

Hayatınızda kırılma anı neydi?

Babamın vefat ettiği o gün…

Hiç keşkeleriniz oldu mu?
Aldığım her kararı doğrusuyla yanlışıyla benimserim. Yanlışlarım da bana çok şey öğretmiştir. Hiç keşkelerim olmadı.

Gürhan Albayrak en son ne zaman ağladı?

İki gün önce dilebilirim. Gece geç saatlerde Filistin’de vefat eden bir bebeğin videosuna denk geldim ve bu beni çok duygulandırdı.

 En çok neye kızar?

Çalışmayan, dürüst olmayan, bencil ve sürekli şikâyet eden insana çok kızarım.

En çok neye gülersiniz?

Hayatı seviyorum, elimden geldiğince gülmeye gayret gösteririm.

Asla yapmam dediğiniz bir şey var mı?

Bu hayatta büyük konuşmamak lazım.

Hangi konu açıldığında sıkılırsınız?

Eskişehir dışında ve ilgimi çekmeyen bir konu olduğunda 

Gürhan Albayrak zor bir insan mıdır?

Hayır, kolay bir insandır. İnanmıyorsanız çalışma arkadaşlarımıza sorun

Kendinizde neyi değiştirmek istersiniz? Veya hangi özelliği eklemek istersiniz?

Kendimden gayet memnunum. Ufak tefek eksiklerimiz olsa da dünyaya full donanımlı halde yollanmışız.

Haberes okurlarına son bir mesajınız var mı?

Buraya kadar röportajı okudukları ve vakit ayırdıkları için teşekkür ediyorum. Eskişehir’imizi hak ettiği yerlere getirebilmek için desteklerine ihtiyacımız var. Bizi desteklemeye ve takip etmeye devam etsinler diyorum. Bir de bu sıcaklarda herkese sabırlar diliyorum.