Eğitim Bir Sen 2 No’lu Şube Başkanı Fehmi Çetin, Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne Fakülte Sekreteri olarak atandı. Sayın Çetin, kendi yönetimindeki arkadaşına ‘havuç gösterip’ onun ismini tartıştırırken, saman altında suyunu iyi yürütmüş. Üyelerinin haklarını korumak için oturduğu koltuğun siyasi gücünü kullanarak, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sekreterliğini kapmış.

8 yıl 1 ay önce 11 Temmuz 2016’da ‘Müdürler Sendikası’ başlıklı bir yazıyı kaleme almıştım. Yazımda Eğitim Bir Sen Eskişehir 1 No’lu Şubesinde profesyonel sendika başkanı Muammer Karaman dışındaki 5 yönetim kurulu üyesinin okul müdürü olmasını eleştirmiştim.

KOLTUKLARI KAPMAK İÇİN KULLANIŞLI BİR ARAÇ

Eskişehirli eğitimcilerin; Eskiden üyelerin haklarını korumak için sendikacılık yapılırdı. Ne yazık ki artık birileri koltuk kapmak için sendikacılık yapıyor. Okul müdürü olmak için Eğitim Bir-Sen yönetimine mi girmek lazım?” şeklindeki tepkilerine yer vermiştim. İktidara yakın olan Eğitim Bir Sen Eskişehir 1 No’lu Şubesini ‘Müdürler Sendikası’ olarak tanımlamıştım. Daha sonra ki yıllarda sendikada  yönetimler değişti ama aynı zihniyet değişmedi. Sendika yöneticiliği yapmak; bırakın okul müdürlüğünü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı, İlçe Müdürlüğü koltuklarını kapmak için  kullanışlı bir araç oldu.

SIRF SENDİKA YÖNETİMDE DİYE

6 Ağustos 2024’de Görünüm’de ‘İlahiyat Fakültesinde Sekreter Yarışı’ başlıklı bir yazıyı kaleme almıştım.  Yazımda; “ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Sekreteri Bilal Uluyol 15 Ağustos'ta emekli oluyor.  Emeklilik için gün sayan Uluyol şu anda izinde. Peki Uluyol'dan sonra Fakülte Sekreteri kim olacak?” diye sormuştum. Eğitim Bir-Sen 2 No'lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Aydın bu yıl 4 yıllık Açık Öğretim Fakültesini tamamlar tamamlamaz ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Sekreterliğine talip olduğunu belirtmiştim. Sendika yönetiminin ve Eğitim Bir Sen 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Akar’ın Cihat Aydın’ın Fakülte Sekreteri olabilmesi için destek verdiğini ifade etmiştim. Eğitim Bir Sen 2 No’lu Şube’nin eski Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Yılmaz ile Bem-Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı Fetullah Özsarı’nın adlarının da fakülte sekreterliği için geçtiğini belirtmiştim. Açık Öğretim Fakültesini yeni bitiren Cihat Aydın’ın sırf sendika yönetimde diye bu göreve talip olması üniversite içerisinde büyük tepkilere neden oldu.

SENDİKA MI BÜYÜK PARTİ Mİ BÜYÜK?

Ancak Cihat Aydın’ın adını İlahiyat Fakültesi Sekreterliği için ortaya atan ve onu destekleyen Eğitim Bir Sen 2 No’lu Şube Başkanı Fehmi Çetin, Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne Fakülte Sekreteri olarak atandı.  Sayın Çetin, kendi yönetimindeki arkadaşına ‘havuç gösterip’ onun ismini tartıştırırken, saman altında suyunu iyi yürütmüş. Üyelerinin haklarını korumak için oturduğu koltuğun siyasi gücünü kullanarak, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sekreterliğini kapmış. Daha önceki sendika başkanlarından birisi de aynı koltuğun siyasi gücünü kullanarak, üniversitede Daire Başkanlığı kapmıştı. Fehmi Çetin gibi ‘gemisini iyi yürütemediği’ için büyük tepki toplayan Cihat Aydın Fakülte Sekreteri olabilir mi? Aynı sendika yönetiminden iki kişiyi birbirlerine yakın tarihlerde Fakülte Sekreteri olarak atarlar mı? Pek sanmıyorum. AK Parti Eskişehir Teşkilatı ‘sendika mı büyük, parti mi büyük’ diyerek, buna müsaade edeceğine ihtimal vermiyorum. Ancak Cihat Aydın uzak bir ihtimalde olsa; “Benim Fehmi Başkandan ne eksiğim var? Hatta ben ondan daha genç ve yakışıklıyım” deyip, birilerinin gücüyle İlahiyat Fakültesi Sekreterliğini kapabilir. O zaman bize de ‘Sekreterler Sendikası’ yazısını kaleme almak düşer(!)